SirpaAholaLaurila

Valitsemisen sietämätön vaikeus

Koskaan elämässäni ei ole ollut näin vaikeaa löytää puoluetta ja ehdokasta, jota äänestää tulevissa vaaleissa. Olen täysin kyllästynyt puheisiin ja lupauksiin, joilla ääniä aletaan kalastella ennen vaaleja. Minä seuraan politiikkaa jatkuvasti eikä minuun uppoa viime hetken tyhjät höpinät. Eikä varsinkaan henkilöiltä, joiden tekeminen aiemmin on ollut ihan muuta kuin puheet nyt. Lisäksi huomaan, että en löydä enää puoluetta, johon uskoisin. Mietin jokaisen kohdalla, miksi en äänestäisi. Ehkä myöhemmin  koetan löytää syyn, miksi äänestäisin. Mutta tässä mietteitäni:

Vihreät. Niin paljon utopiaa, että se ei vaan sovellu arkeen, jota suurin osa ihmisistä elää. Luonto on toki suojelun arvoinen, mutta cityvihreillä ei tunnu olevan mitään tolkkua kaupungin ulkopuolisesta elämästä.

Keskusta unohti Sipilän myötä pienen ihmisen täysin, joten minun arvomaailmani on kaukana kepulaisesta politiikasta. Kokoomuksen kanssa sama juttu. Ymmärrän kyllä, että on vaikeaa tajuta, että kaikilla ei mene hyvin, kun itse elää aivan toisessa maailmassa. Minä en halua elää Suomessa, joka kurjistaa heikoimpien asemaa.

Vasemmisto on lähtenyt vihreiden tielle liikaa. Yrittäjyys nähdään peikkona ja kaikki pitäisi hoitaa julkisin varoin. Hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee yrittäjyyttä ja minulle on ihan vieras ajatus, että kenenkään tuloja tai menestystä pitäisi kadehtia. Ja tämä on nyt siis minun tulkintani ja kokemukseni, jonka olen luonut vasemmistolaisten kanssa keskustellessani.

Perussuomalaisilla ei tunnu olevan muuta viestiä kuin mamu, mamu, mamu. Tosin ratkaisut täällä olevien kotouttamiseen puuttuvat. Ei kovin kantavaa politiikkaa, jos energia käytetään muutaman prosentin maahanmuuttajaväestön vihaamiseen.
Lisäksi minun poliittinen muistini ei ole lyhyt. Muistan kyllä jokaisen peukalonjäljen, jonka persut jättivät Sipilän hallitukseen.

Siniset. Ei varmaan tarvitse edes sanoa mitään.

Sitten demarit. Mietin, mitä tämä puolue on aiemmin hallituksessa tehnyt. Filatovin alulle laittama työllisyyspolitiikka ja Lipposen taitettu indeksi vastaan nykypuheet. En tiedä uskallanko uskoa.

Ja sitten sote. Jos se nyt kaatuu, niin se ei suinkaan tarkoita, etteikö sen valmistelu jatku. Samoin sosiaaliturvan uudistus on edessä tulevalla hallituksella. Nämä ovat niin isoja asioita, että toivoisi keskustelua eri puolueiden vaihtoehdoista käytävän huomattavasti enemmän kuin nyt on julkisuudessa käyty.  Vähemmälle saisi jäädä toinen toisensa nokittelu, koska kompromisseja puolueet joutuvat kuitenkin tekemään. 

Vaikeaa on tehdä päätös. Haluaisin niin olla nukkuvien puolueessa, mutta omatunto ei anna periksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Ajattelen samoin, mutta nukun. Jos en sitten äänestä feministejä.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Yhtään ei ole minun valintaani helpottanut että mediassa suurinosa puolueiden mielipiteistä ja näkemyksistä nyt vaalien alla on mediassa maksumuurien takana, enkä tiedä edelleenkään kovin tarkasti sen vuoksi mitä puolueet tällä kertaa ajavat. Vaaleja koskeva tiedotus pitäisi olla kaikille avointa ja maksutonta.

Tässä esimerkki siitä että näin ei ole:
https://www.ksml.fi/kotimaa/Tarkoittaisi-käytännössä-ihmisten-heitteillejättöä-–-Vastikkeeton-perustulo-jakaa-eduskuntavaaliehdokkaat-kahteen-leiriin/1334327

Onneksi puolueet eivät rajoitu noihin AP luettelemiin, vaan vaaleissa on myös mukana lukuisia pienpuolueita.
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Luettelo_Suomen_pu...

Toimituksen poiminnat