SirpaAholaLaurila

Politiikka kaipaa lisää Susanna Koskia

Kun Kosken esiintyminen työttömän kanssa sai aikaan raivon,  minä olin tyytyväinen. Kuinka helppoa meillä äänestäjillä olisikaan, jos kaikki poliitikot olisivat Kosken kaltaisia ja laukoisivat suoraan mielipiteensä.

Nyt on lähes mahdoton arpoa, kuka tarkoittaa, mitä sanoo. Yksittäiset ehdokkaat ovat samaa massaa puolueiden kanssa. Mieli muuttuu sitä mukaa, ollaanko oppositiossa vai hallituksessa.

Itse olen menettänyt uskoni politiikkaan lähes täysin. Hallitus  ottaa kunnian  talouskasvusta, vaikka on koettanut  toimillaan jarruttaa sitä parhaansa mukaan. Köyhien etua ajetaan puheissa samaan aikaan , kun heiltä surutta leikataan .

Perussuomalaiset on hyvä esimerkki. Ennen viime kesän hajaannusta huudettiin täyttä kurkkua persujen "peukalonjäljistä" ja puolustettiin ministeri Lindströmin aktiivimallia. Oppositiossa nälvitään nyt kaikesta siitä mitä aiemmin kannatettiin.

Toinen esimerkki on demarit. Kummasti oppositiossa arvostellaan hallituksen toimia työttömiä kohtaan, vaikka juuri demarit Filatovin johdolla jo 2006 loivat tämän temppu - ja ilmaistöiden kultakauden sekä vastikkeellisen työttömyysturvan.

Kun kokoomus nyt suunnittelee vastikkeellista sosiaaliturvaa, niin kauhulla odotan , mitä tapahtuu, jos tämän  hetkiset  gallupit pitävät paikkansa ja maata johtaa vaalien jälkeen kokoomus ja demarit. Romutetaanko hyvinvointiyhteiskunta lopullisesti?

Eniten inhottaa kuitenkin se, että poliitikot kykenevät tilanteen mukaan syytämään suustaan ihan  mitä tahansa.  Kerrotaan esimerkiksi, että aktiivimallin ehdot on täyttänyt puolet työttömistä. Sitä ei kerrota, että kelan mukaan aktivoituneiden määrä on ollut sama jo ennen tätä leikkuria. Samoin tehdään  kaikkien asioiden kohdalla ja media uutisoi kyseenalaistamatta tai tutkimatta pitävätkö poliitikkojen väitteet paikkansa vai ovatko ne vain puolitotuuksia.

Moni asia on vienyt uskon politiikkaan. Yksi on siniset. Miten törkeästi meillä pääministeri tuki noiden ilman puoluetta olevien loikkareiden pysymistä hallituksessa. Ja sinisten käytös. Vielä perussuomalaisissa hyödynnettiin kenttäväkeä ja esitettiin sydänystäviä. Nyt nuo ystävät heitetään romukoppaan ja otetaan uudet hyödylliset idiootit , joiden avulla koetetaan pitää omasta asemasta kiinni.

Olisi paljon reilumpaa, jos asioista uskallettaisiin puhua suoraan. Jos ei välitä kuin hyväosaisista ja ajaa vain heidän etuaan, niin sen voi sanoa , kuten Susanna Koski teki. Jos taas löytyy joku, joka vilpittömästi välittää niistäkin, jotka joutuvat yhteiskunnan tukiin turvautumaan, se olisi hyvä tietää. Näin muidenkin asioiden kohdalla. Äänestysprosenttikin saattaisi nousta, kun poliitikon sanaan voisi luottaa edes sen verran, ettei mieli muutu heti, kun tulee valituksi.

Nyt kun vaalit lähestyvät, ihmisiä johdetaan taas harhaan ja luvataan sellaista, mitä ei edes aiota toteuttaa.

Pidetäänkö äänestäjiä täysin tyhminä vai -vielä pahempaa- olemmeko me?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

"Pidetäänkö äänestäjiä täysin tyhminä vai -vielä pahempaa- olemmeko me?"

Pelkäänpä että olemme ja sen ovat poliitikot meillä ja ulkomaillakin havainneet, populismi puree, on valttia päivinämme.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Harvemmin täysin ei-populistia politiikassa näkee - riippuu toki populistin määritelmästä.

Eikä tuo ole mikään uusi keksintö, vaan ollut voimassa aina enemmän tai vähemmän.

Juha Hämäläinen

Vastikkeellisessa sossurahassa ei ole mitään väärää. Väärin on, jos työkykyiselle ja -ikäiselle työttömälle maksetaan siitä, ettei hän vahingossakaan tee mitään. Tämä sairas ajattelu on poistettava päiväjärjestyksestä juuriaan myöten.

Kun yhteiskunta antaa rahaa, se voi erinomaisen hyvin ohjata rahan saajan töihin valtiolle tai kuntiin, jotka sossurahoja maksavat eli ovat työnantajia.

Kyllä järjen on voitettava vääristyneet tavat yhteiskunnassa. Meillä on Suomessa valtava määrä tekemätöntä työtä julkisella puolella, johon ei ole budjettirahaa. Siksi sossuraha on miellettävä palkaksi ja vastikkeelliseksi tuloksi.

Monelle nuorelle ja pitkäaikaistyöttömälle tämä olisi pelastus syrjäytymisestä. Punaviherpiipertäjät ovat jääneet ajastaan jälkeen ajatuksineen tai niiden puutteen takia.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Syrjäytymiseen on vain yksi ja ainoa ehkäisykeino. Työ, josta saa niin paljon palkkaa, että sillä pystyy elättämään itsensä.

Esim. kaupan alalla on paljon osa-aikaisia, jotka joutuvat hakemaan yhteiskunan tukia saadakseen edes välttävän elannon. Siitä huolimatta kaupat vetävät isoja voittoja.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

ja juuri kaupanalalla tapahtuva kehitys olisi se mikä pitäisi kitkeä juuria myöten.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Voit toki ottaa silmätikuksi tässä asiassa punavihreät,mutta mitäa veikkaat onko punaiset julkisen sektorin työllistämistä vastaan vaiko porvarit?

Käyttäjän karilaurila kuva
Kari Laurila

#2: Jospa tuossa blogikirjoituksessa ei ollutkaan kyse mistään vastikkeellisesta sossurahasta vaan siitä, puhuuko poliitikko siitä, mitä oikeasti tarkoittaa.

Esimerkkinä mainittu Susanna Koski puhuu.

Ohipuhuminen on poliitikoilla aivan turhan yleistä ja kommenttisi hyvä esimerkki keskustelun tahallisesta johtamisesta väärille raiteille. Tai sitten luettua ei ole ymmärretty.

Toimituksen poiminnat